Διαγωνισμός με δώρο αντίτυπα του βιβλίου «Βύθουλας for ever»


SaveAndWin.GR - Διαγωνισμός με δώρο αντίτυπα του βιβλίου «Βύθουλας for ever»Το vivlio-life σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ωκεανίδα θα προσφέρει στους αναγνώστες του δύο (2) αντίτυπα από το μυθιστόρημα «Βύθουλας for ever» της Μαργαρίτας Λαζάρου.

Δυο κοριτσάκια, γειτονοπούλες στην Ακαδημία Πλάτωνος -τον Βύθουλα-, μεγαλώνουν παράλληλα τη δεκαετία του εξήντα. Η Ράντα, εγγονή πανεπιστημιακού, σ’ ένα εύπορο, αστικό σπίτι. Η Βαρβάρα, η κόρη του γύφτου, σε μια χαμοκέλα. Η Ράντα ζει την απογοήτευση ενός αποτυχημένου γάμου, η Βαρβάρα τη σκληρότητα του πεζοδρομίου, αλλά και η μια και η άλλη τις φοβέρες της ζωής δεν τις λογαριάζουν.

Μέσα απ’ τα βιώματά τους καταγράφεται η μεταπολεμική Αθήνα, όπως την είδε το κοριτσίστικο βλέμμα τους. Οι ζωές τους σαν τις δυο όψεις του ίδιου νομίσματος, βγαλμένες, λες, από κάποιο σκληρό παραμύθι. Και στο τέλος αυτής της διαδρομής το άγριο σήμερα της κρίσης.

Μα το παραμύθι, ακόμα κι αν επιφυλάσσει δεινά και συμφορές για τους βασανισμένους ήρωες, δεν χάνει ποτέ τη γοητεία του• και με λίγη τύχη ίσως ζήσουν αυτοί καλούτσικα κι εμείς κάπως καλύτερα.

  • Δηλώστε τη συμμετοχή σας μέχρι και την 12/09/2016  κ

 

Μοιραστείτε το!

    Δώσε τη δικιά σου απάντηση

    Please enter your comment!
    Please enter your name here