Διαγωνισμός με δώρο αντίτυπα του βιβλίου «ΝΤΟΥΛΜΠΕΡΑ»


SaveAndWin.GR - Διαγωνισμός με δώρο αντίτυπα του βιβλίου «ΝΤΟΥΛΜΠΕΡΑ»Το vivlio-life με την ευγενική συνεργασία των εκδόσεων Μεταίχμιο θα προσφέρει στους αναγνώστες του δύο (2) αντίτυπα από το βιβλίο «ΝΤΟΥΛΜΠΕΡΑ» ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΡΟΥΣΣΟΥ

ΝΤΟΥΛΜΠΕΡΑ
Η ιστορία μιας δυναμικής γυναίκας
Η τοιχογραφία μιας εποχής

«Και έφτασα τώρα στα τελευταία της ζωής μου να νοσταλγώ, να θυμάμαι, να
θυμώνω, να λυπάμαι και να εξακολουθώ να ζω. Η πλάτη μου γεμάτη απ’ το φορτίο που κουβαλάει χρόνια. Δεν ξέρω πώς θα ήμουν με λιγότερο βάρος στην πλάτη μου. Λένε πως σου έρχονται τόσα όσα μπορείς να σηκώσεις. Και ποιος το κρίνει αυτό;»

Μέσα απ’ τα ημερολόγια της Αορίκας Ζιώππα-Κωνσταντίνου ξεδιπλώνεται η
πολυτάραχη ιστορία δύο οικογενειών απ’ τις αρχές του 19ου μέχρι το
ξημέρωμα του 21ου αιώνα. Η Αορίκα, η ντουλμπέρα, όπως την αποκαλούσαν στα βλάχικα, μια γυναίκα έξυπνη, όμορφη και δυναμική, κατορθώνει να επιβληθεί και να κατακτήσει τον σεβασμό και την αποδοχή του ανδροκρατούμενου κόσμου του εμπορίου. Η κοσμοπολίτικη διαδρομή της ξετυλίγεται με σταθμούς τη Νέβεσκα (Νυμφαίο Φλώρινας), τη Βιέννη, την Αλεξάνδρεια και την πολυεθνική Θεσσαλονίκη, σημεία όπου ανθούν οι επιχειρηματικές δραστηριότητες των Βλάχων, ενώ ο έρωτας, δυνατός, καθοριστικός, πολλές φορές παράνομος ή απαγορευμένος, είναι πάντοτε παρών.

  • Δηλώστε τη συμμετοχή σας μέχρι και την 08/09/2016

 

 

 

Μοιραστείτε το!

    Έχει ένα σχόλιο

    Δώσε τη δικιά σου απάντηση

    Please enter your comment!
    Please enter your name here