Αρχική Βιβλία, Εκδόσεις και Συνδρομές Διαγωνισμός στην Εφημερίδα των Συντακτών με δώρο το βιβλίο «Η εικόνα και...

Διαγωνισμός στην Εφημερίδα των Συντακτών με δώρο το βιβλίο «Η εικόνα και το βλέμμα»


Σφάλμα, η ομάδα δεν υπάρχει! Ελέγξτε την σύνταξη! (ID: 2)
0

Η Εφημερίδα των Συντακτών διοργανώνει διαγωνισμό και προσφέρει το πάντα επίκαιρο βιβλίο «Η εικόνα και το βλέμμα»  του βραβευμένου με το Μπούκερ συγγραφέα Τζον Μπέργκερ, ενός “επαναστάτη ουμανιστή”, που έφυγε πριν λίγες μέρες από τη ζωή.

«Η οπτική αντίληψη προηγείται των λέξεων. Το παιδί βλέπει και αναγνωρίζει πριν μπορέσει να μιλήσει» τονίζει ο συγγραφέας.

Όμως η οπτική αντίληψη προηγείται των λέξεων και υπό μια άλλη έννοια. Η οπτική αντίληψη είναι εκείνη που καθορίζει τη θέση μας στον κόσμο που μας περιβάλλει· ερμηνεύουμε αυτόν τον κόσμο με λέξεις, αλλά οι λέξεις δεν μπορούν ποτέ να αναιρέσουν το γεγονός ότι περιβαλλόμαστε από αυτόν. Η σχέση μεταξύ του τι βλέπουμε και του τι γνωρίζουμε δεν είναι ποτέ σαφώς προσδιορισμένη».

Το βιβλίο του Τζον Μπέργκερ (σε συνεργασία με τους Σβεν Μπλόμπεργκ, Κρις Φοξ, Μάικλ Ντιμπ και Ρίτσαρντ Χόλις), που πρωτοκυκλοφόρησε το 1972, είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά βιβλία τέχνης που έχουν γραφεί, με τεράστια επίδραση. Ασκώντας κριτική στην παραδοσιακή δυτική αισθητική της τέχνης, αποκαλύπτει καλά κρυμμένα ιδεολογήματα πίσω από τις οπτικές εικόνες. Ο συγγραφέας, δίνοντας έμφαση στον τρόπο με τον οποίο κοιτάζουμε τα έργα ζωγραφικής, μεταβάλλει τελικά τον τρόπο που κοιτάζουμε τις εικόνες εν γένει. Το βιβλίο είναι βασισμένο σε μια επιτυχημένη σειρά τηλεοπτικών ντοκιμαντέρ του BBC.

  • Αριθμός Νικητών: Τρεις (3)
  • Δήλωσε τη συμμετοχή σου μέχρι και την 25/01/2017 και ώρα 12:00
[sc name=»mine-one»]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here